Ką veiksi vakare?


Sweet Root

Mūsų restorano istorija prasideda nuo pagarbos besikeičiantiems metų laikams, vietinei tradicijai ir ingrediento natūralumui bei noro vakarienės metui grąžinti tikrumu kvepiančią emociją.

TIKRAS SEZONIŠKUMAS IR LOKALUMAS

Ieškodami produktų toli nesidairome. Siekiame naudoti tai, kas yra šalia. Norime save ir savo svečius pristabdyti bei priminti, kokie spalvoti ir žavūs yra skirtingi metų laikai. Gyvename jais sodindami savo daržą pavasarį, ieškodami ingrediento pievose ir miškuose vasarą, džiaugdamiesi derliaus gausa rudenį ar iš sukauptų atsargų ruošdami patiekalus žiemą.

PAGARBA VIETINEI TRADICIJAI

Mūsuose turime gražų maisto tradicijų paveldą. Kartais pamirštą ar neįvertintą. Tad patiekalams kurti įkvėpimo semiamės iš savo vaikystės prisiminimų, mūsų senelių tradicijų ar kasdienės vakarienės įpročių.

NATŪRALUS PRODUKTO SKONIS

Gyvenant tikru sezoniškumu ir ilgai ieškant pačio geriausio produkto, nesinori slėpti natūralus jo skonio, kurį šiomis dienomis esamę šiek tiek pamiršę. Priešingai, norisi jį pabrėžti ir išryškinti. Parodyti, koks stebinančiai kompleksiškas, spalvotas ir gilus jis yra.

ESTETIKA IR EMOCIJA LĖKŠTĖJE

Pradžioje skonį vertiname akimis. Vėliau - sukeltomis emocijomis. Spalva, forma, linija - visa tai atkeliauja iš gamtos ir besikeičiančių metų laikų. Emocija kyla iš vaikystės prisiminimų, potyrių, asociacijų. užmiršto skonio ar dar neragauto derinio atradimo. Lėkštės kalba, jei jų klausomės.

Užupio g. 22, Vilnius
+37O 685 6O767
www.sweetroot.lt